Beauty

Spring CF beauty favorites

April 30, 2018
Az életem minden területén egyre inkább kezdem felvenni a minimalista stílust, így már lehetetlennek érzem, hogy minden hónapban készítsek egy “havi kedvencek” bejegyzést, viszont évszakonként reálisnak tartom. Ez a poszt még így sincs halmozva beauty termékekkel, tényleg csak azokat a – természetesen vegán és CF – kedvenceimet gyűjtöttem össze, amiket ha nem is minden nap, de a leggyakrabban és legszívesebben használok (nem csak) tavasszal.
I am  starting to become more and more minimalist in my life so I feel that it is impossible to write a ‘monthly favorites’ post every month, I rather do it by seasons, so I collected here my vegan and CF beauty favorites I use most of the time (not only) this spring.

Régebben mindig ki volt festve a körmöm, de már két éve inkább csak az egyszerű, természetes árnyalatokat preferálom. Ez a két csillámos Essence lakk a kedvencem, a bal oldali a make a wish, a jobb oldali ezüst pedig crashed the party?! fantázianévre hallgat, tudomásom szerint még mindkettő kapható. Előbbi egy fedőlakk, de én mindkettőt alap nélkül szeretem használni, így visszafogott, mégis különleges lesz a végeredmény. Ajakápolónak már évek óta saját készítésűt használok (ITT találtok róla bejegyzést), viszont ha nem szerettek ilyesmikkel pepecselni, akkor bátran ajánlom a Manna levendulás vagy narancsvirágos egzotikus vaját. Ezt az első rendelésemhez kaptam ajándékba, és ajakápolónak ugyanolyan tökéletes, mint amit itthon készítek.
Back in time my nails were always painted, but for two years now I prefer simple and natural colors. These two glittery Essence ones are my favorites, the one on the left is called make a wish and the silver one on the right is called crashed the party?!, they are still available in the stores. The first is a cover but I like to use both without a base, so the finish I get is going to be really soft and pretty. I have been using my homemade natural lip balm for years now, but if you do not like DIY project then I can recommend you this lavender Manna product.

A SkinDelight olajairól már korábban is írtam (ITT), de azóta sem tudok betelni velük. Ez az Open Your Heart lett a kedvencem, szinte már félelmetes, hogy milyen pozitív és nyugtató hatással van rám az illata, a bőröm pedig imádja. Plusz ha itthon jógázom, akkor mindig kenek egy picik a csuklóimra és a mellkasomra, segít relaxálni.

I have written about SkinDelight oils earlier, but I have to mention them again! This Open Your Heart one is my favorite, my skin loves it and the smell of these oils make me feel really calm and positive. I like to use it on my wrists and chest when I practice yoga at home, it helps to relax.

Már évek óta heti rendszerességgel használok arc-és testradírt, ehhez eddig csak egyszerűen cukrot és olívaolajat összekevertem, most viszont lassan már egy hónapja a MARK citrusos arc-és testradírjára váltottam, ami szintén teljesen természetes. Gyengéden és alaposan radíroz, a hozzáadott mandulaolajtól pedig tökéletesen hidratált is lesz a bőröm, az illata pedig számomra egy az egyben narancsos brownie-ra emlékeztet, de mégsem émelyítő, inkább energetizáló, így egy friss tavaszi zuhanyzáshoz el sem tudnék jobbat képzelni. Plusz pozitívum, hogy kevés is elég belőle, így sokáig ki fog tartani. A mellette lévő Alverde szemkörnyék ápolót pedig még a dm sajtóeseményén kaptam. Magamtól soha nem próbáltam volna ki, mégis nagyon megszerettem, szépen hidratál, minimálisan enyhíti a fáradtság jeleit, de leginkább azért kedvelem, mert egy nagyszerű alapot biztosít a korrektornak.
I have been using face and body scrub every week for years now, I just simply mixed sugar and olive oil before, but I switched to a (also completely natural) MARK face and body scrub a month ago. It is really gentle but effective in the same time and thanks to the almond oil it keeps my skin well hydrated. And the best thing is that it smells like an orange flavoured brownie but not that heavy and sickening way, it is rather refreshing and energezing so it is perfect for spring. The Alverde under eye cream is something that I would never try if I do not got it as a gift on a dm press event and I have to tell that I really like it, mostly because it provides a nice base to the concealer and it also fades a little the circles under the eye.

Nappal már nem igazán használok sminket, de ha mégis, akkor ez az Essence paletta a kedvencem, amit még korábban én állítottam össze (részletesebben ITT olvashattok róla). Egyszerűen imádom ezeket a hideg színeket, akár önmagukban is gyönyörűek a szem körül eldolgozva, a fehér pedig a kedvenc highlighterem. A Pom Pom virágvizes zseléit pedig már lassan egy éve használom reggelente, leheletkönnyű krémek finom virágillattal. Ezt a levendulásat most próbáltam először, az illata ennek a legfinomabb, viszont a bőröm a rózsásat jobban szerette, úgyhogy ha ez elfogy, akkor majd ahhoz fogok visszatérni.
I do not really use makeup at daytime, but if I do then I most likely use this Essence palette that I put together almost a year ago. I am in love with these cool shades, sometimes I just pick one and blend it around my eyes. Next to the palette you can see the lavender Pom Pom gel I have been using for a year now, I apply it to my face almost every morning, it is fresh and light with an amazing smell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.